İngiltere Çalışma İzni Vizesi (TIER 2 ve TIER 5)

Güncelleme Tarihi: 2019-04-19 07:53:26

Tier 2 ve Tier 5 İngiltere Çalışma İzni Vizesi türleri ile ilgili detaylı bilgiler bu sayfada verilmiştir. İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ve diğer İngiltere Çalışma Vizesi türleri hakkındaki bilgiler web sayfamızın ilgili bölümlerinden erişebilirsiniz.

Tier 2 ve Tier 5 İngiltere Çalışma İzni Vizesi türleri İngiltere Çalışma İzni (Work Permit) gerektiren vize türleridir. Tier 2 veya Tier 5 İngiltere Çalışma İzni Vizesi ile İngiltere'de çalışmak amacıyla başvuru yapılması için İngiltere'de çalışılacak işyerinin belirlenmiş olması ve işverenin başvuru sahibi adına İngiltere Çalışma İzni çıkartması gerekmektedir. Tier 2 ve Tier 5 İngiltere Çalışma Vizesi hakkında detaylar maddeler halinde aşağıda verilmiştir.

İngiltere Çalışma Vizesi türleri ve başvuru prosedürü hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN!

  • İngiltere Çalışma Vizesi başvuru sahibi önceden belirlenmiş olan ve kendisini İngiltere’ye getirmek isteyen işyeri haricinde herhangi bir şekilde çalışamaz. Ancak işyeri devredilirse aynı işyerinde çalşmaya devam edilebilir.
  • Bu vize türü için öncelikli olan işverenin sponsorluk kaydını yaptırmış ve gerekli izinleri almış olmasıdır.
  • Daha önce uygulanan çalışma izni (Work Permit) ile benzerlikler göstermektedir.
  • Bahsedilen iş ve istihdamlar ücret karşılığı olabileceği gibi ücretsiz de olabilirler.
  • Eğer bir şirkette çalışılacaksa başvuru sahibinin şirket içindeki hissesi %10 dan fazla olmamalıdır.
  • Başvuru sahibinin 16 yaşından büyük olması gerekmektedir.
  • İngiltere Çalışma İzni Vizesi süresi iş sözleşmesinde yer alan süre + 1 ay olacaktır. Şayet sözleşmede yer alan süre 3 yıldan fazla ise vize süresi 3 yıl + 1 ay ile sınırlanacak olup süre bitiminde aynı işyerinde çalışılmaya devam ediliyor ve gerekli kriterler sağlanıyorsa uzatılabilirdir.
  • Vize süresinin uzatımı için başvuru İngiltere’den yapılmalıdır. Konu hakkında bilgi almak için firmamız Londra Ofisindeki uzmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.
  • Unutulmamalıdır ki İngiltere Çalışma İzni Vizesi ile İngiltere’ye giriş yapıldığında her hangi bir suretle Devlet Sosyal Yardımlarına başvurulamaz. Ayrıca bu vizeyle İngiltere’ye giriş yapıldıktan sonraki 7 gün içerisinde polis kaydı yaptırılmalıdır. Polis kaydının ne olduğu ve nasıl yaptırılacağı hususunda firmamızla irtibata geçebilir uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
  • Dikkat edilmesi gereken bir husus da başvurunun asıl konusu olan iş haricinde İngiltere’de yapılması düşünülen her hangi bir ek iş veya gönüllü çalışmalar için asıl işverenden izin alınmış olmalı ve bu izin başvuru sırasında başvuru dosyası içerisinde sunulmalıdır. Aksi takdirde herhangi bir ek veya gönüllü işte çalışmak sözkonusu değildir.
  • Başvuru sahibinin aşağıda verilen şema kılavuzluğunda en az 50 puanı sağlaması gerekmektedir.
  • Bu 50 Puanın yanı sıra İngilizce ve maddi yeterliliği de sağlanmalıdır.

Puanlama Sistemi:

İŞ KONUSUNDA PUANLAMA SİSTEMİ PUAN
Eğer iş eksikliği olan meslek alanları listesindeki işlerden birisi ise 50 puan
Eğer teklif edilen iş yerel işgücü testini geçmekte ise 30 puan
Eğer şirket içi transfer söz konusu ise 30 puan 
Öğrenim sonrası iş söz konusu ise 30 puan 

 

 

EĞİTİM KONUSUNDA PUANLAMA SİSTEMİ PUAN
Eğer belirlenmiş ve onaylı bir lisans altı diploma yok ise 0 puan
Eğer belirlenmiş veya onaylı lisans altı bir diploma var ise 5 puan
Üniversite lisans veya yüksek lisans (Master) diplomaları var ise 10 puan
Doktora diploması var ise 15 puan

 

GELİR SEVİYESİNE GÖRE PUANLAMA SİSTEMİ PUAN 
Yapılacak olan işten elde edilecek brüt gelir £17.000.00 altında ise 0 puan

Yapılacak olan işten elde edilecek brüt gelir

£17.000 - £19.999.99 arasında ise

5 puan

Yapılacak olan işten elde edilecek brüt yıllık gelir

£20.000 - £21.999.99 arasında ise

10 puan

Yapılacak olan işten elde edilecek yıllık brüt gelir

£22.000 - £23.999.99 arasında ise

15 puan 

Yapılacak olan işten elde edilecek yıllık brüt gelir

£24.000.00 ve üstünde bir miktar ise

20 puan

Bu vize türüne sahip bireyler İngiltere'de eğitim alma hakkına da sahip olabilmektedir. İngiltere'de eğitim için TIKLAYIN!

Tier 2 ve Tier 5 İngiltere Çalışma İzni Vizesi ile ilgili detaylı bilgi ve profesyonel danışmanlık için firmamızla irtibata geçebilir, uzmanlarımızla görüşebilirsiniz. Uzmanlarımıza ulaşabilmek için TIKLAYIN!

İngiltere vizeleri ve başvuruları hakkında detaylı bilgi için İngiltere Vizesi Türleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

"İngiltere Çalışma İzni Vizesi (TIER 2 ve TIER 5)" sayfası 61567 defa okundu